CHOKOLADESELSKABETS NYHEDSBREV NR. 51 MAJ 2005

ARTIKLER

CHOKOLADEFESTIVAL 05
Af Vibeke Høgild, Chokoladeselskabet


Søndag den 6. marts   
slog Chokoladeselskabet dørene op på Base Camp for Chokoladefestival 05. Mere end 3000 mennesker fandt vej til Holmen på den flotte, solskinsrige men kolde vinterdag for at få en chokoladeoplevelse og indblik i, hvad der rører sig i chokoladens verden. 

Standene summede dagen lang af aktiviteter. Hver time kunne man opleve noget nyt, og der var rigtig mange gode bud på årets påskeæg, da festivalen blev et startskud til årets påskesalg. Gæsterne flokkedes om standene, og det var ikke helt let at komme ind til standene for at få en snak med fagfolkene og en smagsprøve. Faktisk var der så overraskende stor søgning til festivalen, at flere udstillere løb tør for smagsprøver. De, som havde mulighed for det, hentede flere forsyninger hjemme i butikkerne.

Det søde køkken
I demokøkkenet skiftedes 6 personligheder til at kokkerere med søde sager, kager, desserter, ganache mv. – og ikke mindst blev en chokoladeskulptur skabt af Kim Rasmussen som repræsentant for World Chocolate Master. 

Mette Blomsterberg, Anita Klemensen, Peter Rolaj, Rasmus Bo Bojesen og Morten Willadsen viste deres talenter og forsøgte at dele ud af gode tips og ideer til alle de nysgerrige, som havde mulighed for at se og høre trods den megen baggrundsstøj. Demokøkkenet var sekunderet af et vildt løvehoved i chokolade, skabt af Karsten Kej til den nylig afholdte Danish Chocolate Master på fagmessen Tema i Bella Centret. 

Kun for børn.
Traditionen tro var børneværkstedet et stort tilløbsstykke. Som noget nyt kunne børnene lave deres egne påskeæg. De fik udleveret marcipan, som skulle trilles til æg, og i den professionelle overtræksmaskine kom der chokolade på, hvorefter børnene pyntede dem med alskens krymler. De koncentrerede børn afkølede chokoladen ved at vifte med karton, så æggene kunne pakkes i poser og medbringes. 

DM i chokolade
På scenen sad 3 koncentrerede dommere og smagte sig igennem en lind strøm af chokolade fra 8 DM-deltagerne, som håbefulde og stolte stod ved siden af deres fantastiske chokoladekreationer.

 H.C. Andersen var et gennemgående tema. Vinderen blev Rikke Gryberg fra Byens Bedste Kager med en særdeles smuk, vellignende figur af H.C. Andersen og stilsikker opstilling af chokoladestykker som kufferter. 

DM afholdes hvert 2. år af Arbejdsgiverforeningen Konditorer, Bagere og Chokolademagere. Det var en stor ære og glæde for Chokoladeselskabet at lægge hus til DM, for at vi dermed kunne vise chokoladehåndværkernes alsidighed, talenter og evner til at arbejde med chokolade. Med de bedste af slagsen.

Mere end 100 chokoladeæg.
Tage Andersen indtog den lave scene fra morgenstunden og skabte et enormt chokolade-påske-bord af mere end 100 chokoladeæg leveret af de udstillende chokoladehåndværkere. I ægte Tage Andersen stil var det en skøn og kreativ blanding af smedejern, naturens smukke, snoede grene og smukke, skulpturelle blomster. Som blikfang stod et kæmpe Tage Andersen-æg med vindue i, så man kunne kigge ind i den gådefulde rede, hvori chokoladeæg større end strudseæg og kæmpemæssige spirende blomster varslede nyt liv og forår. 

Smagesanse-konkurrence
Ved Chokoladeselskabets stand kunne 200 personer deltage i en smagesanse konkurrence. Den bestod af 9 stykker chokolade, hvor man skulle gætte, hvilken ingrediens der var puttet i: kanel, timian, sennepsfrø, friskost, soja, chili var nogle af de fantasifulde smagsoplevelser.

Der var utrolig stor efterspørgsel på denne aktivitet, som skal kunne favne endnu flere deltagere en anden gang. Særlig fordi de, som deltog, var meget begejstrede over oplevelsen.

6 ugers forberedelse
De færreste ved, at denne Chokoladefestival er blevet til på rekordtid. I januar opstod muligheden for en festival, og alle greb den. Chokoladeselskabets firmamedlemmer bakkede op, og bestyrelsen lavede en festivalorganisation, som var i stand til at løfte den store opgave. En stor gruppe frivillige blev fundet i egne og eksterne rækker, et unikt samarbejde med Base Camp og hjemmeværnets Seniorlaug var vigtige succeskriterier for, at festivalen blev afviklet på særdeles fornuftig vis – med få, men vigtige punkter, som skal forbedres til en anden gang.

For bestyrelsen var det berigende og inspirerende at blive bekræftet i, at chokolade bestemt har manges interesse, og at der er bred tilslutning til store aktiviteter som en Chokoladefestival. En stor tak skal lyde til alle medlemmer, som hjalp os med at udbrede kendskabet til Chokoladefestivalen ved at fortælle om det til ”gud og hver mand”, ophænge plakater – og ikke mindst besøge festivalen. Tak for jeres opbakning.