Kontakt Chokoladeselskabet Kontakt Chokoladeselskabet

Danske Tor Stubbe er Scandinavian Chocolate Master

D. 05. – 06. marts 2015 blev den indledende runde Scandinavian Chocolate Masters afholdt på Hotel og Restaurant skolen, og af de fem deltagere blev det danske Tor Stubbe, der vandt den søde sejr og løb med titlen Scandinavian Choclate Master.

Tor Stubbe er 32 år gammel og er chefkonditor hos Bojesen chokolade. Tor skal repræsentere Skandinavien til den store internationale del af konkurrencen i Paris d. 28.-30. oktober senere i år.

World Chocolate Masters kvartfinaler i Danmark

Til oktober bliver der atter afholdt verdens største chokoladekonkurrence ”World Chocolate Masters” i Paris. Inden da bliver de mange finalister verden over fundet ved kvatfinaler og d. 5. og 6. maj er turen kommet til den Skandinaviske kvartfinal, der finder sted på Hotel og Restaurantskolen i Valby.

Dansk guldvinder i International Chocolate Awards og flere andre priser

Chokoladeselskabet siger tillykke til Mikkel Friis-Holm, der atter har vundet priser i det prestigefyldte International Chocolate Awards. Friis-Holm har netop vundet guld for sin mælkechokolade “Dark Milk 65 %”, og det blev desuden til to bronzemedaljer for hans mørke chokolader ”Johe 70 %” og ”Nicaliso 70 %”.

Mikkel Friis-Holm er derudover ved at starte sin chokoladefabrik i Lejre, hvor han vil kæle for chokoladen fra bønne til bar. Fabrikken ventes åben til marts.

Chokoladefestival 2015

Så er det tid til at sætte kryds i kalenderen d. 7. og 8. marts 2015, hvor næste Chokoladefestival løber af stablen. Som de forrige år kommer det til at foregå på Tap1, og vi glæder os.

Flødebollesmagning

Vi smager forskellige kvalitetsflødeboller og prøver i fællesskab at lave en top tre.

 

 

Besøg på Toms chokoladefabrik - UDSOLGT!

Dette arrangement er nu UDSOLGT!!

Chokoladeselskabets juleværksted - UDSOLGT!

Vi tilbringer en hyggelig søndag sammen med at lave konfekt i Chokoladeselskabets juleværksted. Under kyndig vejledning fra chocolatier Jesper Rahbek prøver vi både at støbe og at dyppe chokolader, og laver mange forskellige opskrifter. Det er idéen at vi skal lave konfekt nok til at vi alle kan få smagsprøver med hjem til familie og venner. 

Undervejs spiser vi frokost sammen og til sidst smager vi på resultatet af vores arbejde.

Efterårets chokolader

Efteråret er over os og vi går i køkkenet for at lave fyldte chokolader med årstidens bedste råvarer.

Vi laver en række fyldte chokolader, og får i den forbindelse genopfrisket de vigtigste teknikker omkring temperering, støbning og fremstilling af forskellige typer fyld. Det er chocolatier Jesper Rahbek, der guider os igennem dagen.  

Fokus vil være på at få styr på teknikken og få inspiration til nye, spændende smagskombinationer der passer til årstiden.

Lagkager med mousse og chokolade - UDSOLGT!

Lær at lave lækre lagkager med forskellige mousser og ganacher.

Vi går i køkkenet og laver skønne kager fyldt med chokolademousse, ganache og pyntet med chokoladeovertræk. Til dette får vi hjælp af en rigtig chokoladekender, Morten Borup.

Mayafolkets Chokoladeceremoni med RAZ

Det var Mayaguden Quetzalcoatl, der gav mennesket kakaotræet. 
Mayaerne betragtede træet som guddommeligt. Mayaerne kaldte den 
drik de lavede af bønnerne for Chokolatl - hvilket betyder gudernes drik.